AĞRI / MERKEZ - TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Mrt

“Bugün burada aldığımız her bir nefes, o gün Çanakkale’de verilmiş olan son nefes sayesindedir.”

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşları ve aziz şehitlerimiz için yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören, tarih öğretmenimiz ve okulumuz öğrencilerinin seslendirdiği marşlarla, günün anlamına ilişkin şiirler okunmasıyla ve toplu fotoğraf çekimi yapılmasının ardından sona erdi.

Programda emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimizi bu başarılı çalışmalarından dolayı kutluyoruz.

Mrt

12 Mart İstiklâl Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü münasebetiyle hazırlanan program okulumuzda yapıldı.

O şiir bir daha yazılmaz. Onu kimse yazamaz. Onu ben de yazamam. Onu yazmak için o günleri yaşamak lazım. O şiir artık benim değiIdir. O, milletin malıdır. Benim millete karşı en kıymetli hediyem budur. Allah bir daha bu millete bir İstiklal Marşı yazdırmasın!

Mehmet Akif Ersoy

12 Mart İstiklâl Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü münasebetiyle hazırlanan programda emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Valimiz Sn. Mustafa KOÇ, okulumuzu ziyaret ederek okulumuz Kimya Teknolojisi Alanında üretimi yapılan temizlik malzemelerinin kalitesi ve üretim süreci hakkında bilgi aldı. İl Milli Eğitim Müdürü Hasan KÖKREK, ATSO Başkanı Saim ALPASLAN, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Edip ERDOĞAN ve Şube Müdürü İbrahim OKUTUCU'nun eşlik ettiği ziyarette valimiz, daha sonra sınıfları gezerek öğrenciler ile bir araya geldi ve mesleki eğitimin önemine değindi ve başarılı çalışmalarından dolayı öğrencileri tebrik etti. Valimiz Sn. Mustafa KOÇ öğretmenlerimiz ile toplantı yaparak ziyaretini sonlandırdı.

Şbt

• Okulumuz Döner Sermaye İşletmesi tarafından üretilen temizlik ve hijyen ürünlerinin kalite kontrolü Alberk QA Uluslararası Teknik Kontrol ve Belgelendirme Şirketi tarafından yapılmış olup, işletmemiz ISO 9001,ISO 45001 ve ISO 14001 belgelerini almaya hak kazanmıştır.

May

İlimizde Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri arasında adına MARKA tescil edilen ilk okul olma özelliği taşıyan okulumuzun TESCİLLİ MARKA sayısı 3(Üç) oldu. Bu konuda emeği geçen okulumuz idareci ve öğretmenlerine teşekkür ediyoruz.

Ürünlerimiz Elektronik Ortamda Satışta

Ara

Valimiz Dr. Osman Varol, Okulumuzu ziyaret ederek öğrenci ve öğretmenlerimizle bir araya geldi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Merkeze bağlı Çukurçayır köyünde yaptırılan, bu yıl eğitim öğretim faaliyetlerine başlayan ve "Ağrı Dağı" markasıyla hijyen malzemesi üreten TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin Kimya Teknolojisi Bölümü öğrencilerini ziyaret eden Vali Varol,  öğrencilerimizle sohbet ederek üretim süreci hakkında bilgi aldı.

İlimizdeki kamu kurumları ve okulların hijyen malzemesi ihtiyacını gidermek için çalışmalara başlayan; dezenfektan, sıvı sabun, çamaşır suyu, parfüm, yağ sökücü, yüzey temizleyici gibi 20 çeşit ürünün tam otomatik seri üretimini yapan atölyede incelemelerde bulunan Valimiz Dr. Osman Varol, okulu bitiren öğrencilerimizin ara eleman değil, aranan eleman olmaları gayreti ile çalışmaların sürdürüldüğünü ifade etti.

Vali Varol; yaparak, yaşayarak öğrenen, döner sermayeden kazandıkları ücretle de harçlıklarını çıkaran öğrencilerimizin ürünlerinin hem kendi okullarının hem de ilimizin temizlik malzemesi ihtiyacını karşılamaya ve sipariş almaya başladığını ifade etti.

Ardından, 24 dersliğinin yanında fizik, kimya, biyoloji ve bilgisayar laboratuvarları, tarih, coğrafya, müzik ve yabancı dil derslikleri ile kapalı spor salonunu bünyesinde barındıran okulun kütüphanesinde incelemelerini sürdüren Vali Varol, kendilerini kitaplarla besleyen evlatlarımızla bir süre sohbet ederek gelecek hedefleri hakkında bilgi aldığı öğrencilerimize başarılar diledi.

İncelemelerinin ardından geleceğimizin teminatı evlatlarımızı büyük bir fedakarlıkla yarınlara hazırlayan kıymetli öğretmelerimizle bir araya gelerek öğretmenlik mesleğinin önemini vurgulayan Vali Varol, talep ve önerilerini dinlediği öğretmenlerimize sağlıklı bir eğitim öğretim yılı temennisinde bulundu.

Nis

Okulumuz,Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından İlimiz Merkez Çukurçayır Köyünde yaptırılmış ve Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünün 16.03.2021 tarihli ve 105.01-223498356 Sayılı onayı doğrultusunda eğitim öğretime açılmıştır. 2021-2022 Eğitim Öğretim yılından itibaren öğrenci kabulüne başlayacak okulumuzda 24 derslik bulunmaktadır. Okulda 24 dersliğe ilaveten Fizik, Kimya, Biyoloji ve Bilgisayar Laboratuarları, Tarih/Coğrafya Dersliği, Resim Dersliği, Müzik Dersliği ve Yabancı Dil Derslikleri bulunmaktadır. Kimya Teknolojileri Alanında eğitim öğretime başlayacak okulumuz bu yönüyle ilimizdeki ilk meslek lisesi olacaktır.